Svíčková na olivách a víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí svíčková
  • 150 g Olivy černé
  • 40 ml Olej olivový
  • 200 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 523 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 534 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 772.2 mg
  • Vláknina 2534 mg
  • Vitamín A 2534 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozmixujeme 10 oliv, smícháme je s pažitkou, strouhankou, olejem a kořením. Svíčkovou nakrojíme a dovnitř vložíme směs, osolíme ji a opepříme, zavážeme nití a na másle ji rychle osmažíme. Pak ji dvacet minut pod pokličkou restujeme. Nakonec ji necháme vychladnout.

  • 2

    Do výpeku přidáme víno, během varu také moučku ve dvou lžících vody a minutu povaříme.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu