Rostbíf na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí svíčková
  • 110 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Víno červené
  • 100 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mouka bramborová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 648 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 327 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 163.1 mg
  • Draslík 750.2 mg
  • Vláknina 1772.3 mg
  • Vitamín A 1772.3 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso osolíme, opepříme a osmažíme na oleji asi 10 minut dočervenohněda. Potom uložíme na teple.

  • 2

    Smícháme mouku, sůl, vejce a pomalu přimícháváme i mléko. Tukem vymažeme formu na muffiny, do každého důlku dáme 1/2 lžičky tuku a formu dáme ohřát do předehřáté trouby na 220°C.

  • 3

    Těsto rozdělíme do formiček a pečeme 20 minut.

  • 4

    Výpek povaříme s vínem a moučkou ve 40 ml vody. Vše 1 minutu povaříme a osolíme.

  • 5

    Maso nakrájené na tenké plátky podáváme s omáčkou a upečenými mufinkami.

Komentáře k receptu