Hovězí s bramborem na bylinkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 195 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí svíčková
  • 400 g Rajčata
  • 300 ml Víno červené
  • 80 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 kg Brambory vařené
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Provensálské koření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 777 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 920 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 95.2 mg
  • Draslík 1969.8 mg
  • Vláknina 14618.8 mg
  • Vitamín A 14618.8 mg
  • Vitamín B6 2.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nasolíme a necháme 1 hodinu uležet. Potom ho utřeme dosucha a svážeme jako rolku, potřeme olejem, opepříme a obalíme do alobalu s kořením. V pekáči rolku polijeme olejem, podlijeme vínem, přidáme čtvrtky cibule, stroužky česneku a kousky rajčat. Vše dusíme zakryté 1 a 1/2 hodiny na 180 °C doměkka.

  • 2

    Maso poté necháme 10 minut stát pod alobalem. 8 lístků bazalky a trochu petrželky nasekáme nadrobno a nasypeme na maso.

  • 3

    Výpek v hrnci povaříme, až se zredukuje na polovinu.

  • 4

    Maso okamžitě podáváme s omáčkou a vařenými bramborami.

Komentáře k receptu