Hovězí pečeně se šalotkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 210 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Mrkev kořen
  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 6 g Bazalka
  • 150 g Celer řapíkatý
  • 6 g Šalvěj čerstvá
  • 6 g Tymián čerstvý
  • 6 g Oregano čerstvé
  • 60 g Kroupy malé
  • 6 ks Šalotka
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej olivový
  • 5 dl Víno červené
  • 4 dl Hovězí vývar základní
  • 1 kg Hovězí svíčková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 642 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 132 g
  • Sodík 831 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 70 mg
  • Draslík 1416.7 mg
  • Vláknina 7579.7 mg
  • Vitamín A 7579.7 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi orestujeme na dvou lžících oleje na čtvrtiny nakrájenou šalotku, česnek, řapíkatý celer a mrkev na kostky.

  • 2

    Hovězí maso nakrájíme na kostky a nadvakrát na velké pánvi osmahneme na rozpáleném oleji dohněda ze všech stran asi 8 minut. Maso i zeleninu přendáme do pekáče, přilijeme vývar a víno, vsypeme 3 lžíce krup. Osolíme, opepříme a přidáme bouquet garni z bazalky, tymiánu, oregana a šalvěje. Pečeme zakryté při nízké teplotě aspoň 2 a půl hodiny, aby maso zůstalo šťavnaté. V průběhu pečení podléváme, případně dolijeme bujon a maso zamícháme. Před servírováním vyjmeme svazek bylinek.

Komentáře k receptu