Carpaccio po italsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 220 g Hovězí svíčková
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Sýr Provolone
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 3 špetka Pepř citronový
  • 0.14 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.28 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 4 polévková lžíce Olivy nakládané
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 256 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 574 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 41.2 mg
  • Draslík 369.2 mg
  • Vláknina 2713.9 mg
  • Vitamín A 2713.9 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky dáme extra olivový olej, přimícháme limetkovou nebo citrónovou štávu s citrónovým pepřem.

  • 2

    Hovězí omytou a osušenou svíčkovou necháme zlehka namrznout. Pak ze špalíčku nakrájíme ostrým širokým nožem velmi tenké plátky (1 mm).

  • 3

    Plátky masa rozdělíme na talíře, ozdobně rozložíme vedle sebe, pokapeme ochuceným olejem, posypeme čerstvě pomletým pepřem a osolíme podle chuti.

  • 4

    Sýr nakrájíme na hoblinky (hoblinkovým kráječem). Nakládané černé a zelené olivy rozkrájíme na poloviny. Omytou jarní cibulku i s natí nakrájíme zešikma na tenká kolečka. Malé žampiony očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Bazalku omyjeme, vodu setřepeme a lístky otrháme.

  • 5

    V teflonové pánvi si rozpálíme olivový olej s máslem a polovinu nakrájených žampionů krátce orestujeme, osolíme a hned vyjmeme z omastku.

  • 6

    Do středu talířů na carpaccio poklademe sýr, olivy, restované i syrové žampiony, vše ozdobíme cibulkou, lístky bazalky a servírujeme.

Komentáře k receptu