Svíčková s granátovými jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 800 g Hovězí svíčková
  • 120 ml Olej olivový
  • 130 ml Víno bílé
  • 60 ml Hovězí vývar základní
  • 120 ml Sherry brandy
  • 2 ks Jablko granátové
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 651 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 213 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 84 mg
  • Draslík 786.6 mg
  • Vláknina 1204.8 mg
  • Vitamín A 1204.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, osušíme, pokrájíme na tenké plátky, osolíme a opepříme. Granátová jablka oloupeme a vyjmeme semena, ta dáme stranou. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, stejně jako česnek.

  • 2

    Plátky svíčkové dáme do mísy, přidáme polovinu cibule, česnek, bílé víno, 80ml oleje a necháme maso 2 hodiny marinovat v chladu.

  • 3

    20ml oleje rozpálíme na pánvi, osmahneme na něm zbytek cibule, přilijeme sherry a vývar, přisypeme polovinu semen z granátových jablek. Necháme 20 minut povařit na mírném plameni.

  • 4

    Zbytek oleje rozpálíme a osmažíme na něm marinovanou svíčkovou. Kousky osmaženého masa poté vložíme do omáčky. Vše vložíme na 15 minut do trouby předehřáté na 170°C a pečeme 15 minut.

  • 5

    Maso s omáčkou servírujeme posypané zbylými granátovými jablky.

Komentáře k receptu