Hovězí carpaccio s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 17 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hovězí svíčková
  • 50 g Olej olivový extra panenský
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 8 g Sůl
  • 40 g Rukola
  • 30 g Mandle plátky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 331 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1074 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 52.2 mg
  • Draslík 403.1 mg
  • Vláknina 452.5 mg
  • Vitamín A 452.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso nakrájíme na opravdu velmi tenké plátky. Maso použijeme buď ze svíčkové nebo ze zadní kýty mladých býčků, plátky úhledně vyskládáme na servírovací talíř, osolíme, pokapeme olejem a posypeme strouhaným Parmezánem. V pánvi na sucho opražíme plátky mandlí, ještě teplé nasypeme na maso.

  • 2

    Nakonec pokrm opepříme čerstvě umletým pepřem z mlýnku a podáváme s natrhanými listy rukoly.

Komentáře k receptu