Vejce plněná telecím mozkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 10 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Telecí mozek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 dl Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 489 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 513 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 2719.4 mg
  • Draslík 716.4 mg
  • Vláknina 986.5 mg
  • Vitamín A 986.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařená vejce na tvrdo oloupeme a každé rozpůlíme, vyjmeme žloutky, které dáme do misky a rozmačkáme.

  • 2

    Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme k ní nadrobno nakrájený telecí mozek, petrželku, osolíme a dusíme pod pokličkou asi 10 minut. K této směsi přidáme rozmačkané žloutky, dobře promícháme a plníme půlky vajec, které pak poskládáme na talíř.

  • 3

    Připravíme omáčku: ušleháme žloutek, přidáme k němu zakysanou smetanu a nastrouhaný česnek. Dobře promícháme.

  • 4

    Omáčkou přelijeme plněné půlky vajec a podáváme.

Komentáře k receptu