Hovězí srdce na slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1000 g Hovězí srdce
  • 30 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 80 g Tuk
  • 250 g Cibule
  • 150 g Slanina vepřová
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 291 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1403 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 141.8 mg
  • Draslík 356.2 mg
  • Vláknina 1407 mg
  • Vitamín A 1407 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí srdce očistíme od žilek a blan, rozkrojíme na polovinu, omyjeme v tekoucí vodě, protkneme částí slaniny, osolíme a opepříme.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, na tuku ji osmažíme dozlatova a mírně podlijeme vlažnou vodou.

  • 3

    Do základu vložíme srdce a dusíme pod poklicí doměkka. Během dušení srdce obracíme a podléváme teplou vodou.

  • 4

    Měkké srdce vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmažíme, zalijeme vlažnou vodou a rozmícháme. Nejméně 20 minut vaříme.

  • 5

    Nakonec do omáčky přidáme zbylou slaninu nakrájenou na kostičky a částečně roztavenou, omáčku podle chuti přisolíme a krátce povaříme.

Komentáře k receptu