Varšavské dršťky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mrkev kořen
  • 10 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 5 g Majoránka
  • 20 g Strouhanka
  • 2 g Muškátový oříšek
  • 3 g Zázvor celý
  • 100 g Petržel kořen
  • 200 g Kosti hovězí morkové
  • 50 g Petržel kudrnka
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 4 l Voda pitná
  • 1 kg Dršťky syrové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 3662 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 545 g
  • Sodík 5312 mg
  • Bílkoviny 135 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 1340 mg
  • Draslík 1927.7 mg
  • Vláknina 27182 mg
  • Vitamín A 27182 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 205.4 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 131.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Morkové kosti dáme vařit asi na 30 minut. Mezitím několikrát propereme dršťky ve studené vodě, spaříme je vroucí vodou a zcedíme. Nakrájíme na malé kousky, vhodíme do hrnce a zalijeme vývarem z kostí, na velmi mírném ohni necháme pozvolna vařit 4 hodiny.

  • 2

    Kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky a 30 minut povaříme v rendlíku s vodou a lžící másla.

  • 3

    Usmažíme světlou jíšku z mouky a másla, vmícháme uvařený morek z kostí. Zředíme vývarem z drštěk a na mírném ohni povaříme 5 minut.

  • 4

    Do drštěk přidáme vařenou zeleninu, okořeníme a osolíme. Vmícháme jíšku a krátce povaříme.

  • 5

    Na másle si osmažíme strouhanku dozlatova a zvlášť rozpustíme 2 lžíce másla. Podáváme vždy porci drštěk politou máslem, posypanou strouhankou a nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu