Hovězí játra na paprice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Játra hovězí
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 g Sádlo škvařené
  • 1200 ml Voda pitná
  • 200 ml Ocet kvasný lihový
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Paprika mletá pálivá
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 574 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 111 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 357.6 mg
  • Draslík 482.8 mg
  • Vláknina 2074 mg
  • Vitamín A 2074 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí játra vcelku naložíme přes noc do vody s octem, smíchané v poměru 1:5. Jsou pak světlejší a křehčí.

  • 2

    Játra vyjmeme z nálevu, osušíme, nakrájíme na plátky, které zprudka z obou stran opečeme na rozpáleném sádle. Vyjmeme je, na jejich místě dozlatova opečeme nadrobno nakrájenou cibuli, játra vrátíme, zasypeme oběma paprikami a moukou, zalijeme cca 200 ml vody, zamícháme a přivedeme k varu. Zakryjeme pokličkou a dáme dusit doměkka ve středně vyhřáté troubě.

  • 3

    Solíme těsně před podáváním.

Komentáře k receptu