Kreplach

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Játra hovězí
  • 300 g Mouka pšeničná hrubá
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 0.69 dl Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 630 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 220 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 389.3 mg
  • Draslík 462.2 mg
  • Vláknina 6183.1 mg
  • Vitamín A 6183.1 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Upečeme hovězí játra, necháme vystydnout a umeleme.

  • 2

    Osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme k játrům. Nakrájíme nadrobno předem uvařená vejce, přidáme k játrům, opepříme a osolíme.

  • 3

    Vypracujeme tuhé vláčné těsto z mouky, vejce a trošky vody, rozválíme na tenko a nakrájíme na čtverečky. Do nich pak klademe nádivku z jater, přehneme a vytvoříme taštičky (třírohé). Okrajeme stlačíme k sobě.

  • 4

    Vaříme je ve slané vodě asi 10 minut a potom je v rozehřátém tuku po obou stranách osmažíme.

Komentáře k receptu