Guláš na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Játra hovězí
  • 100 g Slanina vepřová
  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 5 g Bobkový list
  • 5 g Nové koření celé
  • 600 g Hovězí maso přední
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 4 ks Cibule
  • 2 ks Česnek
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Vývar z hovězích kostí
  • 1 dl Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 894 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 132.9 mg
  • Draslík 1160.4 mg
  • Vláknina 1952.9 mg
  • Vitamín A 1952.9 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce dáme na kostičky nakrájenou slaninu, kterou osmažíme tak, aby vznikly škvarky.

  • 2

    K ním přisypeme nadrobno nasekanou cibuli, osmahneme dozlatova, dáme na kostky nakrájené maso, na kolečka nakrájený česnek a za stálého míchání smažíme. Zalijeme vývarem, vhodíme bobkový list, nové koření, tymián, sůl, přiklopíme poklicí a vložíme do teplé trouby na 30 minut.

  • 3

    Vyndáme z trouby a do guláše přidáme na kostky nakrájená játra, přilijeme víno, přiklopíme a vrátíme do trouby na 40 minut.

  • 4

    V hrníčku smícháme smetanu s moukou, dobře rozšleháme, vylijeme do guláše dochutíme solí, pepřem a na sporáku necháme projít varem.

Komentáře k receptu