Hovězí játra s vepřovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Játra hovězí
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 400 g Vepřový bok
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 1200 ml Voda pitná
  • 200 ml Ocet kvasný lihový
  • 1.5 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 649 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 84 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 235.5 mg
  • Draslík 415.5 mg
  • Vláknina 2175 mg
  • Vitamín A 2175 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Aby byla hovězí játra světlejší a křehčí, naložíme je vcelku přes noc do vody s octem, smíchané v poměru 5:1.

  • 2

    Játra vyjmeme z nálevu, osušíme je a nakrájíme na kostky.

  • 3

    Na sádle necháme zesklovatět cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme nakrájená játra a za stálého míchání je opečeme ze všech stran. Přidáme mouku, polovinu kmínu a pepř, trochu zasmahneme, zalijeme vodou, přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a dusíme 20 minut.

  • 4

    Libový bůček bez kůže a kostí nakrájíme na kostky, osolíme, posypeme druhou částí kmínu, přidáme k játrům a společně dusíme doměkka. Před podáváním dosolíme.

Komentáře k receptu