Tymiánové taštičky s masem a bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 6 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 5 g Tymián sušený
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 400 g Hovězí maso zadní
  • 250 g Cibule
  • 200 g Mrkev kořen
  • 30 g Olej olivový
  • 80 ml Voda pitná
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 692 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 768 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 95.5 mg
  • Draslík 136.7 mg
  • Vláknina 10130 mg
  • Vitamín A 10130 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, mrkev na kolečka, brambory oškrábeme, omyjeme, pokrájíme na kostičky, hovězí maso na malé kousky. Do mísy vsypeme mouku, špetku soli, tymián, promícháme a konečky prstů zapracujeme do směsi měkké máslo. Přilijeme studenou vodu, vypracujeme hladké těsto, necháme 30 minut odležet.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a osmahneme. Přidáme maso, orestujeme, necháme vydusit vlastní šťávu, vložíme mrkev, brambory, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a zvolna dusíme asi 15 až 20 minut. Voda se musí téměř odpařit.

  • 3

    Těsto rozdělíme na 4 díly, které válečkem rozválíme na stejně velké pláty. Na jednu polovinu každého plátu naneseme stejný díl masové směsi, překlopíme druhou polovinou plátu a okraje k sobě přimáčkneme. Plech potáhneme papírem na pečení, na něj vyskládáme taštičky, potřeme rozkvedlaným vejcem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba půl hodiny do zlatova.

Komentáře k receptu