Fajn roláda z hovězího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 300 g Hovězí maso mleté
  • 100 g dušená šunka výběrová 85%masa
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Párky Vídeňské
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Chilli paprička zelená
  • 1 kg Hovězí maso zadní
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1.5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 304 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 328 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 168 mg
  • Draslík 163.9 mg
  • Vláknina 60.1 mg
  • Vitamín A 60.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu si předehřejeme na 180°C. Mleté maso v míse promícháme se solí, pepřem, ostrým kořením a rozetřeným česnekem.

  • 2

    Špalíček omytého a osušeného hovězího masa rozkrojíme na široký plát. Vložíme ho mezi potravinářskou fólii a rozklepeme hladkou paličkou na tenší plát. Poté celý plát z každé strany osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a z vnitřní strany maso potřeme hořčicí. Na hořčici rozetřeme ochucené mleté maso, pak na něj poklademe plátky šunky, 2 nožičky tenkých párků, 2 vejce uvařená natvrdo rozkrojíme na poloviny, které položíme za sebou a vedle nich dáme 3 celé očištěné chilli papričky.

  • 3

    Maso zabalíme do rolády, pořádně všechny okraje zajistíme kovovými nerez jehlami nebo roládu převážeme tenkým provázkem. V zapékací míse rozpálíme olej na plotně. Roládu z každé strany prudce orestujeme (po 1-2min.). Pak maso podlijeme horkou vodou, mísu zakryjeme a vložíme do trouby. Pečeme přibližně 60 minut. Během té doby maso poléváme výpekem, případně ještě přilijeme vodu a 1-2x ji otočíme.

  • 4

    Upečenou roládu vyjmeme z mísy, výpek zaprášíme moukou, promícháme, do výpeku vrátíme roládu a dopečeme bez poklice 10-15 minut.

  • 5

    Hotovou roládu necháme chvilku vychladnout, pak z ní opatrně vyjmeme kovové jehly (nebo odstraníme provázek). Roládu nakrájíme na plátky, dáme je na talíře, polijeme výpekem a hned servírujeme.

Komentáře k receptu