Hovězí s ústřičnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Hovězí zadní vařené
  • 2 kávová lžička Mouka kukuřičná
  • 2 kávová lžička Olej sezamový
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Sherry brandy
  • 3 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • 3 polévková lžíce Ořechový olej
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 136 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 90 mg
  • Draslík 101.8 mg
  • Vláknina 1986.3 mg
  • Vitamín A 1986.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí nakrájíme na plátky 5 cm dlouhé a 5 mm tlusté. Dáme je do omáčky připravené ze sójové omáčky, sezamového oleje, sherry a kukuřičné mouky. Necháme 20 minut odležet.

  • 2

    Ve woku rozpálíme ořechový olej. Poté na něm opékáme 5 minut hovězí maso a dáme ho stranou.

  • 3

    Nakrájíme papriky a opečeme je na zbylém oleji ve woku – opékáme je tak 3-4 minuty, poté přidáme ústřicovou omáčku. Poté je rozdělíme na talíře a posypeme nasekanými jarními cibulkami. Přidáme maso a ihned podáváme.

Komentáře k receptu