Celozrnná kolínka se špenátem
Suroviny
- 200 g Těstoviny grahamové
 - 300 g Špenát listový čerstvý
 - 100 g Cibulka jarní
 - 100 g Paprika červená
 - 200 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 špetka Estragon
 - 1 špetka Saturejka
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
 - 0.18 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 601 kcal
 - Sacharidy 87 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 522 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1210.8 mg
 - Vláknina 35823.2 mg
 - Vitamín A 35823.2 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 119 mg
 - Vitamín E 4.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jarní cibulku nakrájíme a spolu s prolisovaným česnekem zpěníme na slunečnicovém oleji. Červenou papriku nakrájíme na tenké proužky a přidáme ji k cibulce s česnekem. Nakonec přimícháme pokrájené špenátové listy. Listy špenátu dobře přebereme. Povadlé nepoužíváme.
 - 
                                2
Podlijeme trochou vody a dusíme do měkka. Okořeníme saturejkou a estragonem. Trochu posolíme a zakapeme sójovou omáčkou.
 - 
                                3
Kolínka uvaříme ve slané vodě se lžičkou oleje. Budou vláčnější. Vaříme 10 minut, scedíme a necháme okapat.
 - 
                                4
Zeleninu promícháme s těstovinami a na talíři ozdobíme sekanými ořechy.