Nádivka houbová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 283 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 113 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 128.7 mg
 - Draslík 403.5 mg
 - Vláknina 6477.5 mg
 - Vitamín A 6477.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rohlíky nakrájíme na kostičky, čerstvé očištěné houby na plátky, řeřichu posekáme najemno, muškátový oříšek nastrouháme a vejce rozkvedláme.
 - 
                                2
Na pánvi rozpálíme olej, nasypeme na něj rohlíky, orestujeme a vyjmeme z pánve. Na stejné pánvi rozpustíme lžíci másla, přidáme plátky hub a podusíme 7 minut. Poté přilijeme vejce a rychle mícháme, až vejce ztuhnou. Pak vrátíme do pánve k houbám kostičky rohlíků, přimícháme řeřichu, muškátový oříšek, sůl a pepř. Dobře promícháme a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Nádivka je vhodná zejména ke zvěřině.