Zavařený česnek
Suroviny
- 80 g Cukr krupice
- 1 g Bobkový list
- 2 g Hřebíček
- 5 g Chilli paprička
- 2 g Pepř černý celý
- 1 kávová lžička Sůl
- 5 ks Česnek
- 0.5 l Víno bílé
- 1 dl Ocet kvasný lihový
- 3 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 328 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 7 g
- Sodík 271 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 3.6 mg
- Draslík 192.2 mg
- Vláknina 2134 mg
- Vitamín A 2134 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Nejprve očistíme česnek. V hrnci smícháme česnek, víno, ocet, cukr, sůl, chilli papričky, rozmarýn, tymián, hřebíček, pepř a bobkový list. Vše povaříme zhruba 5 minut. 
- 
                                2Lák necháme 12 hodin stát a poté znovu povaříme asi 5 minut. 
- 
                                3Necháme vychladit a sklenice plníme, do každé nalijeme olej a důkladně uzavřeme. 
- 
                                4Skladujeme v chladničce. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        