Marinované grundle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 324 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 439 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 72 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1346.6 mg
 - Vláknina 56453.5 mg
 - Vitamín A 56453.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.2 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rybky vykucháme, očistíme, omyjeme a dobře osolíme. Urovnáme je do kameninové nádoby a necháme 1-2 dny stát.
 - 
                                2
Potom grundle vyjmeme a propláchneme ve studené vodě.
 - 
                                3
V hrnci svaříme vodu s octem a kořením. Grundle proložíme plátky oloupané cibule, zalijeme horkým kořeněným nálevem a přidáme očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu.
 - 
                                4
Necháme několik dní proležet v chladničce.