Smažené rybí kuličky s jarními cibulkami
Suroviny
- 500 g Treska aljašská
 - 200 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Curry omáčka
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Zázvor celý
 - 1 hrst Cibulka jarní
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř cayenský
 - 1 polévková lžíce Olej sezamový
 - 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
 - 1 polévková lžíce Máta
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 610 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 199 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 168.9 mg
 - Draslík 578.3 mg
 - Vláknina 473.3 mg
 - Vitamín A 473.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.1 mg
 - Vitamín E 5.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rybu omyjeme a nasekáme nadrobno. Oloupaný zázvor nastrouháme najemno, spolu s rýžovým vínem vmícháme k rybě. Zakryjeme a necháme odstát.
 - 
                                2
Mezitím očistíme cibulky, dvě z nich nasekáme úplně najemno, ostatní nakrájíme na kousky. Lístky máty otrháme a natrháme na malé kousky. Smícháme nasekané cibulky, mátu, vejce, curry a sezamový olej a přidáme do rybí směsi. Hmotu prohněteme, ochutíme solí a cayenským pepřem. Poté z ní vytvarujeme malé kuličky.
 - 
                                3
Ve woku rozpálíme olej a nejprve na něm krátce osmahneme nakrájené cibulky. Vyjmeme a smažíme připravené kuličky cca 4 minuty dozlatova. Po vyjmutí necháme okapat na papírové utěrce.
 - 
                                4
Kuličky rozdělíme do misek a podáváme s jarními cibulkami. Jako přílohu můžeme použít rýži.