Borovička z Krkonoš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 141 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 0 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 0 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Modré plody jalovce vložíme do láhve Staročeské Režné.
 - 
                                2
Uzavřeme korkovou zátkou a necháme uležet minimálně 3 měsíce - pokud možno v temnu a za nepřístupu vzduchu. Takto zabráníme utváření pryskyřice.
 - 
                                3
Borovička v malém množství konzumace pomáhá při trávicích potížích.