Cibulky v nálevu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1135 kcal
 - Sacharidy 274 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 24359 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 274 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 2541.3 mg
 - Vláknina 129526 mg
 - Vitamín A 129526 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 43.2 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 58.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Malé bílé cibulky oloupeme, opláchneme a vložíme do mísy. Ve vodě rozpustíme sůl a vodou zalijeme cibulky. Mísu překryjeme potravinářskou folií a přiklopíme menším talířkem tak, aby cibulky byly zcela ponořené, necháme odstát 22-24 hodin.
 - 
                                2
Do hrnce nalijeme bílý ocet, přidáme cukr, hřebíček a kuličky celého pepře. Přivedeme k varu, chvíli povaříme, pak odstavíme a necháme 18 hodin odstát.
 - 
                                3
Cibule slijeme a důkladně propláchneme tekoucí vodou, potom je naskládáme do čistých sklenic, přelijeme ochuceným octem. V nálevu můžeme ponechat několik kuliček celého pepře a hřebíčku.