Salát těstovinový se špenátem a bramborami
Suroviny
- 350 g Špagety
- 400 g Špenát listový čerstvý
- 80 g Olivy černé
- 2 kávová lžička Balsamico ocet
- 1 kávová lžička Hořčice
- 2 ks Paprika červená
- 4 ks Brambory vařené
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 9 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 596 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 18 g
- Sodík 529 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 908.5 mg
- Vláknina 10414.8 mg
- Vitamín A 10414.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 79.5 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Uvařené špagety propláchneme v sítu studenou vodou a necháme je okapat. 
- 
                                2Než se nám špagety uvaří, připravíme si ostatní suroviny. 
- 
                                3Očištěný a opláchnutý špenát předvaříme v mírně osolené vodě, až trochu změkne. Potom ho slijeme, v sítu propláchneme studenou vodou a necháme okapat. 
- 
                                4Rozpůlíme a vypeckujeme olivy. 
- 
                                5Papriky rozpůlíme a zbavíme semen a nakrájíme je na malé kostičky. Stejně nakrájíme i oloupané a omyté brambory. Ty opečeme na pánvi s 3 lžícemi olivového oleje do zlatova, pak přidáme papriky a opékáme je dokud nezměknou. 
- 
                                6Na zálivku si rozmícháme balzamikový ocet, hořčici a sůl, přidáme lisovaný česnek. Olivový olej postupně přišleháme metlou, na závěr osolíme a opepříme. 
- 
                                7Špagety, špenát, olivy, papriky a brambory promícháme, dáme na misky a přelijeme zálivkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        