Salát s kuřetem a brokolicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 569 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 484 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 22.5 mg
 - Draslík 152.7 mg
 - Vláknina 6697.3 mg
 - Vitamín A 6697.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Růžičky brokolice povaříme 3 minuty v osolené vodě. Vyjmeme je, opláchneme pod studenou vodou a necháme oschnout.
 - 
                                2
Přivedeme k varu vodu, ve které se vařila brokolice, a uvaříme v ní těstoviny dle postupu na obalu. Uvařené těstoviny ihned slijeme a propláchneme pod studenou vodou. Necháme okapat.
 - 
                                3
Z vařených kuřecích prsou odstraníme kůži, maso nakrájíme na kostičky.
 - 
                                4
Připravíme si zálivku. Smícháme rozmělněný sýr, vinný ocet, olej a nakrájenou šalvěj. Dochutíme solí a pepřem. Vše znova promícháme.
 - 
                                5
Přidáme vychladlé těstoviny, kousky kuřete a růžičky brokolice. Promícháme a můžeme servírovat.