Kávové trojhránky s třešněmi
Suroviny
- 200 g Kompot třešňový
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 160 g Máslo čerstvé
 - 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 40 g Mouka pšeničná hrubá
 - 100 g Ořechy vlašské
 - 70 g Cukr moučkový
 - 250 g Cukr moučkový
 - 120 g Cukr moučkový
 - 6 ks Vaječný bílek slepičí
 - 6 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 špetka Vanilka mletá
 - 2 polévková lžíce Káva turecká
 - 5 polévková lžíce Káva turecká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 656 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 65 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 62 g
 - Cholesterol 350.9 mg
 - Draslík 176.9 mg
 - Vláknina 2869.7 mg
 - Vitamín A 2869.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.1 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme cukr se žloutky a vanilkou, třeme cca 30 minut, poté přidáváme střídavě mleté ořechy, mouku s kypřicím práškem a tuhý sníh, ušlehaný z bílků.
 - 
                                2
Těsto zlehka promícháme, rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, v rozpálené troubě upečeme do zlatova. Necháme vychladnout, poté plát nakrájíme na pruhy. Polovinu potřeme kávovou nádivkou, zakryjeme zbytkem těsta a nakrájíme na trojúhelníčky. Přelijeme kávovou polevou, necháme oschnout, dozdobíme zbytkem nádivky, doprostřed každého dáme třešni a vložíme do papírových košíčků.
 - 
                                3
Nádivka: utřeme dohladka máslo, přidáme cukr, žloutek a přikapeme studenou kávu. Důkladně promícháme.
 - 
                                4
Poleva: třeme v míse cukr s horkou kávou tak dlouho, než vznikne hladká, jemná hmota.