Bábovičky s rajčaty a pórkem
Suroviny
- 90 g Těstoviny konzumní
 - 60 g Rajčata sušená sterilovaná
 - 350 g Rajčata
 - 1 kávová lžička Bylinky čerstvé - svazek
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Pórek
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cibule
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 dl Smetana 12% (konzumní)
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Sýr Parmezán
 - 4 polévková lžíce Víno bílé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 346 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 146.7 mg
 - Draslík 696.9 mg
 - Vláknina 8456.5 mg
 - Vitamín A 8456.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.1 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 39.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci s osolenou vroucí vodou uvaříme těstoviny do měkka, poté scedíme, propláchneme a necháme okapat.
 - 
                                2
Máslo rozpustíme ve woku a osmahneme na něm nakrájený pórek. Přidáme oregano, rozkrájená rajčata, 2 minuty vaříme. Odstavíme ze sporáku. Do těstovin přidáme osmažený pórek, zamícháme s ušlehanými vejci, Parmezánem a smetanou. Osolíme, opepříme, směs rozdělíme do 4 formiček.
 - 
                                3
Formy dáme do pekáče a dolijeme do něj vodu, aby sahala do poloviny výšky forem. V předehřáté troubě pečeme 30 minut při teplotě 180 stupňů.
 - 
                                4
Na zbylém másle a oleji osmahneme pokrájenou cibuli a rozetřený česnek. Přidáme sušená rajčata, bylinky a víno. Pod pokličkou vaříme 20 minut. V mixéru umixujeme omáčku do jemna.
 - 
                                5
Bábovičky z forem přemístíme na talíře, přelijeme každou porci omáčkou a ozdobíme oreganem.