Vločkový koláč s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 136 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 97.6 mg
 - Vláknina 5242.8 mg
 - Vitamín A 5242.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 163.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ovesné vločky namočíme do sójového mléka a necháme nabobtnat.
 - 
                                2
Omytá, případně oloupaná jablka nastrouháme nahrubo do mísy a smícháme s ovesnými vločkami, moukou, práškem do pečiva, olejem, skořicí a omytými rozinkami. Podle potřeby přilijeme trochu sójového mléka.
 - 
                                3
Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova 25-30 minut.
 - 
                                4
Po vychladnutí koláč nakrájíme na řezy a podáváme.