Bramborové kari se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 442 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 2212 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 62 g
 - Cholesterol 6.8 mg
 - Draslík 1283.9 mg
 - Vláknina 23392 mg
 - Vitamín A 23392 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 125.4 mg
 - Vitamín E 3.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané brambory nakrájíme na kostky, očištěné papriky nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme na plátky.
 - 
                                2
V kastrole na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, přidáme okapaný hrášek, česnek, papriky a jemně nasekané feferonky zbavené semínek. Vše za stálého míchání krátce podusíme.
 - 
                                3
Potom přidáme nakrájené brambory, osolíme a ochutíme kari kořením. Zalijeme vývarem (nebo vodou) a pod pokličkou dusíme doměkka.
 - 
                                4
Vhodnou přílohou je čerstvé pečivo.