Bramborový paprikáš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 251 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 671 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 13.3 mg
 - Draslík 824 mg
 - Vláknina 11971.7 mg
 - Vitamín A 11971.7 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 53.7 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 39.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na sádle osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou, necháme zpěnit. Podlijeme vodou, přidáme na kostky nakrájené brambory, osolíme a zakryté dusíme přibližně 10 minut. Vsypememe prolisovaný česnek, kmín, nakrájenou papriku a rajčata, vše dusíme, až jsou brambory měkké, podle potřeby mírně podléváme. Vlijeme smetanu, smíchanou s moukou, povaříme do zhoustnutí. Podáváme posypané nasekanou petrželkou.