Slavnostní maďarský salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 183 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 557 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 91.1 mg
 - Draslík 279.2 mg
 - Vláknina 5776 mg
 - Vitamín A 5776 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme, vložíme do mísy. Přidáme nakrájené kyselé okurky, rajčata, papriky, slité vychladlé brambory, sterilované fazolky. Nakonec natrháme na menší kusy hlávkový salát, pár listů ponecháme na ozdobení. Suroviny v míse promícháme, osolíme, opepříme a přidáme tatarskou omáčku. Salát přendáme do servírovací mísy, ozdobíme kolečky citronu, listy hlávkového salátu a snítkou petrželky.