Garnáti ve wonton placičkách
Suroviny
- 120 g Koriandr čerstvý
- 0.5 kávová lžička Cukr třtinový
- 30 ks Garnát obecný
- 4 ks Cibulka jarní
- 4 stroužek Česnek
- 30 plátek Těsto Wonton
- 0.6 dl Olej arašídový (podzemnicový)
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 1.5 polévková lžíce Zázvor celý
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Koření Orientální
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 200 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 16 g
- Sodík 107 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 16.1 mg
- Draslík 261.5 mg
- Vláknina 3342 mg
- Vitamín A 3342 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.7 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Připravíme velké nevařené garnáty s ocásky. Podélně je rozřízneme, dáváme pozor, abychom je neprořízli, rozevřeme a položíme nakrojenou stranou nahoru. 
- 
                                2Jemně nakrájenou jarní cibulku, prolisovaný česnek, nastrouhaný čerstvý zázvor, thajské koření, nadrobno nakrájený čerstvý koriandr a citronovou šťávu smícháme, směsí potřeme rozkrojené garnáty a zavřeme. 
- 
                                3Placičkami wonton obalíme naplněné garnáty, ocásky necháme venku, potřeme vodou. 
- 
                                4Na vysokou teplotu ohřejeme fritovací olej, použijeme wok pánev nebo fritovací pánev, a po částech fritujeme garnáty 1-2 minuty. 
- 
                                5Omáčku ke garnátům připravíme smícháním 2 lžic sójové omáčky, 
- 
                                62 lžic vody, 1 stroužku prolisovaného česneku, 1/2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru a 1/2 lžičky nerafinovaného cukru. 
- 
                                7Dozlatova a dokřupava opečené garnáty podáváme s omáčkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        