Vine brûlée
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 14 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 498.7 mg
 - Vláknina 16085.2 mg
 - Vitamín A 16085.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 47 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Víno vlijeme do většího hrnce a přidáme k němu koření: skořici, hřebíčky, muškátový oříšek a kůru z jednoho chemicky neošetřeného citronu a jednoho chemicky neošetřeného pomeranče.
 - 
                                2
Přivedeme k varu. Silné víno můžeme na povrchu zapálit a oflambovat.
 - 
                                3
Z toho také vznikl název brûlée, který v překladu znamená ohořelý.