Vařená jehněčí kýta
Suroviny
- 400 g Jehněčí kýta
 - 150 g Olivy černé
 - 30 g Oregano sušené
 - 250 g Fazole
 - 40 g Protlak rajčatový
 - 150 g Tarhoňa
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 2 stroužek Česnek
 - 5 dl Voda pitná
 - 5 dl Vývar z hovězích kostí
 - 0.02 dl Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2257 kcal
 - Sacharidy 335 g
 - Tuky 59 g
 - Sodík 10695 mg
 - Bílkoviny 70 g
 - Uhlovodany 308 g
 - Cholesterol 48.2 mg
 - Draslík 627.1 mg
 - Vláknina 106431 mg
 - Vitamín A 106431 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci rozpálíme olej, přidáme na malé kousky nakrájenou cibuli, dozlatova osmažíme. Přimícháme na tenké plátky nakrájený česnek a ihned vložíme na maso. Vše opékáme tak dlouho, aby se maso zatáhlo a dostalo hnědou barvu.
 - 
                                2
Do hrnce přidáme protlak, posypeme oreganem, zalijeme vývarem a vodou, vše vaříme přibližně 40 minut. Z hrnce vybereme maso, oddělíme od kosti, nakrájíme na porce a zatím necháme stranou. Do vývaru přisypeme těstovinovou rýži, potom přidáme fazole, nakrájené olivy, vrátíme maso, podle chutě osolíme a opepříme. Povaříme dalších 10 minut a jídlo odstavíme.
 - 
                                3
Hotové jídlo nakládáme na hluboké talíře a podáváme.