Dračí vejce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 130 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 493 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 245.3 mg
 - Draslík 344.7 mg
 - Vláknina 2800 mg
 - Vitamín A 2800 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.7 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce vaříme přesně 5 minut a ihned zchladíme studenou vodou.
 - 
                                2
Do rendlíku připravíme nálev z vypsaných surovin. Vejce na prkénku poválíme dlaní, aby co nejvíc popraskala, ale držela tvar, neloupeme!
 - 
                                3
Popraskaná vejce vložíme do rendlíku a na mírném ohni zakrytá povaříme 10 minut v nálevu. Necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na poloviny.
 - 
                                4
Na talíři obložíme natrhaným ledovým salátem a posypeme kolečky jarní cibulky.