Moravské vepřové kotlety na pivě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 344 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 115 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 75 mg
 - Draslík 344 mg
 - Vláknina 39.8 mg
 - Vitamín A 39.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové kotlety omyjeme a osušíme, na několika místech nařízneme, mírně je z obou stran naklepeme, opepříme, osolíme a obalíme v mouce.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej a kotlety v něm prudce z obou stran orestujeme. Pak je podlijeme pivem a přikryté dusíme, až změknou. Během dušení je můžeme obrátit a podle potřeby přiléváme vodu.
 - 
                                3
Měkké kotlety vyjmeme z pánve a v šťávě rozmícháme máslo. Kotlety vrátíme zpět, prohřejeme a podáváme.