Pražské plněné vepřové řízky zapečené na pivě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 516 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 162 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 171.5 mg
 - Draslík 522.9 mg
 - Vláknina 39.8 mg
 - Vitamín A 39.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na 4 řízky. Ty z obou stran mírně naklepeme, opepříme, osolíme a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Na maso rozprostřeme plátky sýru, kolečka salámu a proužky kapií. Plátky masa přeložíme, okraje rozklepeme a zajistíme proti rozevření párátky.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej, řízky v něm z obou stran prudce osmahneme, pak přilijeme pivo a dusíme je pod pokličkou doměkka. V průběhu dušení maso obrátíme a přelijeme šťávou, podle potřeby přilijeme pivo nebo vodu.
 - 
                                3
Upečené maso vyjmeme a do výpeku přimícháme máslo.
 - 
                                4
Pražské plněné řízky podáváme přelité šťávou.