Marinované houby na zelených listech
Suroviny
- 350 g Houby čerstvé
 - 100 g Špenát listový čerstvý
 - 25 g Řeřicha
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Estragon
 - 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
 - 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Džus jablečný
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný
 - 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
 - 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 135 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 64 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 682.3 mg
 - Vláknina 8064.8 mg
 - Vitamín A 8064.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Směs hub očistíme a pokrájíme na silnější plátky. Propláchneme a necháme okapat mladé špenátové listy a čerstvou řeřichu zbavíme stonků. Dále otrháme lístky tymiánu, posekáme svazek bylinek, umeleme pepř a prolisujeme stroužek česneku.
 - 
                                2
Dále si připravíme dresink. V míse smícháme olivový olej s octem, jablečným džusem a hořčicí, přidáme nasekané bylinky, estragon, pepř s česnekem a vše metličkou našleháme.
 - 
                                3
Do mísy rozložíme plátky hub, zalijeme dresinkem, promícháme a zakryté dáme do chladničky na 2 hodiny marinovat.
 - 
                                4
Na dezertní talířky naaranžujeme řeřichové a špenátové listy, na ně naklademe houby s marinádou a zlehka promícháme.
 - 
                                5
Salát servírujeme ozdobený lístky tymiánu.