Pomerančové perníčky
Suroviny
- 125 g Mouka pšeničná celozrnná
 - 15 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 50 g Pomerančová kůra
 - 100 g Med včelí
 - 5 g Skořice mletá
 - 5 g Zázvor mletý
 - 5 g Muškátový oříšek
 - 8 g Anýz mletý
 - 25 g Máslo čerstvé
 - 0.8 g Tuk
 - 40 ml Pomerančová šťáva
 - 60 ml Mléko polotučné
 - 100 ml Voda pitná
 - 2 ks Hřebíček
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 8 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 9.2 mg
 - Draslík 496.4 mg
 - Vláknina 11532.5 mg
 - Vitamín A 11532.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do rendlíku vložíme pomerančovou kůru, přilijeme vodu, přidáme med, mletou skořici, zázvor, mletý muškát, mletý anýz, celý hřebíček, přivedeme k varu a 10 minut vaříme. Z rendlíku vyjmeme kůru, celý hřebíček, přidáme máslo a necháme rozpustit. Rendlík odstavíme z ohně, přilijeme mléko, pomerančovou šťávu, vsypeme mouku, kypřící prášek a vypracujeme těsto. Malé formičky vymastíme tukem, naplníme těstem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 30 minut.
 - 
                                2
Perníčky necháme vychladnout, vyklepneme z formiček a podáváme.