Chřest bílý s holandskou omáčkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 356 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 29 g
- Sodík 449 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 357.7 mg
- Draslík 347.9 mg
- Vláknina 5810.7 mg
- Vitamín A 5810.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.1 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Čerstvý očištěný chřest svážeme do jednoho svazečku, uvaříme v hrnci se špetkou soli v osolené a oslazené vodě do měkka. Poté scedíme a necháme okapat. 
- 
                                2Žloutky dáme do kastrůlku, přilijeme vývar a kastrůlek dáme nad horkou lázeň (připravenou ze 2 l vody). Za stálého míchání šleháme až do zahoustnutí. Přilijeme citrónovou šťávu, dochutíme špetkou solí, nakonec vložíme máslo, které za stálého mícháním rozpustíme, uvaříme hustou omáčku. 
- 
                                3Na mělké talíře rozdělíme podle porcí okapaný chřest, každou porci posypeme na malé kostky rozkrájenou šunkou a zasypeme nastrouhaným sýrem. Nakonec povrch přelijeme horkou omáčkou a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        