Pot-au-fe s kuřecím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 370 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 152 g
 - Sodík 1640 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 78.1 mg
 - Draslík 961.6 mg
 - Vláknina 15465.8 mg
 - Vitamín A 15465.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 54.8 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pórek nakrájíme na špalíčky, bylinky svážeme, mrkev očistíme, zelí nakrouháme nebo nakrájíme na proužky, česnek oloupeme a necháme vcelku, brambory oškrábeme, nakrájíme na osminky.
 - 
                                2
Do hrnce vložíme kuřecí stehna, pórek, česnek, svazek bylinek, sůl, celý pepř, zalijeme vývarem a zvolna vaříme asi půl hodiny. Přidáme celou mrkev, zelí, brambory, celou hovězí svíčkovou a vaříme dalších 35 minut. Polévku přecedíme, z kuřecích stehen odstraníme kůži, maso obereme od kosti a mrkev trochu pokrájíme. Kuřecí maso, zelí, brambory a mrkev vrátíme do vývaru, česnek, pórek a svazek bylinek vyhodíme. Maso ze svíčkové nakrájíme na tenké plátky a rozdělíme do talířů, polévku provaříme, zalijeme maso v talířích a podáváme.