Pikantní fusilli s uzeným lososem
Suroviny
- 250 g Losos uzený
 - 45 g Máslo čerstvé
 - 375 g Těstoviny Fusilli
 - 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 60 ml Sherry brandy
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Pórek
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Pasta Sambal Oelek
 - 1 stroužek Česnek
 - 3 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1661 kcal
 - Sacharidy 183 g
 - Tuky 70 g
 - Sodík 613 mg
 - Bílkoviny 60 g
 - Uhlovodany 176 g
 - Cholesterol 248.3 mg
 - Draslík 888.8 mg
 - Vláknina 19111.5 mg
 - Vitamín A 19111.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.9 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 30.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
 - 
                                2
Ve velkém hrnici rozehřejeme máslo a doměkka na něm orestujeme pórek nakrájený na tenká kolečka. Poté přidáme prolisovaný česnek a krátce podusíme. Podlijeme brandy a krátce zahřejeme. Vmícháme najemno nakrájený kopr, sambal oelek, rajčatový protlak a smetanu a omáčku cca 5min provaříme do zhoustnutí.
 - 
                                3
Lososa nakrájíme na tenké plátky, vložíme společně s těstovinami do omáčky, ochutíme solí a pepřem a promícháme.
 - 
                                4
Rozdělíme do misek, dozdobíme snítkou kopru a ihned podáváme.