Cizrnový sendvič se zeleninou
Suroviny
- 250 g Cizrna konzervovaná
 - 100 g Majonéza
 - 100 g Artyčoky sterilované
 - 8 krajíc Toastový chléb - tmavý
 - 1 kávová lžička Mořské řasy sušené
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Rajčata
 - 4 ks Okurky nakládané
 - 0.25 ks Salát hlávkový
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Droždí
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 457 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 4678 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 566.3 mg
 - Vláknina 21355.8 mg
 - Vitamín A 21355.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.5 mg
 - Vitamín E 3.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cizrnu vyklopíme z konzervy a necháme okapat. Vidličkou ji rozmačkáme a dohladka rozetřeme s majonézou. Do vzniklého pyré vmícháme oloupanou, jemně nasekanou cibuli a na kousky nakrájené artyčoky. Dochutíme čerstvým droždím, sójovou omáčkou, sušenou mořskou řasou, solí a pepřem.
 - 
                                2
Toastový chléb nasucho opečeme.
 - 
                                3
Druhou oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, rajčata a okurky nakrájíme na plátky.
 - 
                                4
Polovinu opečených krajíčků chleba potřeme cizrnovou pastou, zbylé krajíčky obložíme cibulí, rajčaty, okurkami a listy salátu. Přiklopíme na potřené krajíčky a ihned podáváme.