Slezské makové knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2650 kcal
 - Sacharidy 451 g
 - Tuky 68 g
 - Sodík 9383 mg
 - Bílkoviny 70 g
 - Uhlovodany 445 g
 - Cholesterol 12.5 mg
 - Draslík 2181 mg
 - Vláknina 56065 mg
 - Vitamín A 56065 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.4 mg
 - Vitamín E 4.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvaříme 2,5 dl mléka, cukr a rum.
 - 
                                2
Nalijeme na umletý mák, přidáme rozinky a sekané vyloupané mandle.
 - 
                                3
Rozlámeme na kousky suchary a neléváme na ně postupně zbylé mléko.
 - 
                                4
Jakmile jsou suchary rozmočené, tak je střídavě vrstvíme s makovou náplní do zapékací mísy. Jako poslední dáváme navrch vrstvu máku.
 - 
                                5
Dáme uležet do chladničky a pak podáváme.