Salát z hlívy ústřičné
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 673 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 55 g
- Sodík 158 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 6.8 mg
- Draslík 324.6 mg
- Vláknina 16798.1 mg
- Vitamín A 16798.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.5 mg
- Vitamín E 5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli osmahneme na oleji. Přidáme očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a na proužky nakrájenou hlívu ústřičnou. Směs osolíme, opepříme a okořeníme rozmarýnem. Za občasného míchání chvíli podusíme, podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme ještě 20 minut. 
- 
                                2Nakonec přimícháme zakysanou smetanu a nasekanou petrželku. 
- 
                                3Salát rozebereme na listy, omyjeme a rozložíme na talíře. Na salát upravíme dušenou hlívu. 
- 
                                4Ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        