Vepřové řízky smažené ve vaječném obalu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1405 kcal
 - Sacharidy 184 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 97049 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 274.8 mg
 - Draslík 428.5 mg
 - Vláknina 16387.5 mg
 - Vitamín A 16387.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme a osolíme.
 - 
                                2
V misce rozšleháme vejce, osolíme a vmícháme nahrubo nasekaný hrášek.
 - 
                                3
Řízky obalíme v mouce, ve směsi vajec s hráškem a hned klademe do rozehřátého tuku. Pánví pohneme, aby se tuk přelil přes řízky. Smažíme je na mírném plameni, aby se dobře prosmažily a tuk se nepřipaloval.