Ústřice se šampaňským a smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 314 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 341 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 160.3 mg
 - Draslík 665.4 mg
 - Vláknina 1304.8 mg
 - Vitamín A 1304.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 88.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na silnější kus látky položíme naplocho ústřici.
 - 
                                2
Obalíme si ruku látkou a do ústřice vsuneme mezi obě poloviny skořápky nůž. Opatrně, abychom se nepořezali, postupujeme s nožem po obvodu, až se skořápka otevře.
 - 
                                3
Vyjmeme lžičkou ústřici a šťávu přelijeme do hrnce.
 - 
                                4
Polovinu z 12 skořápek očistíme, zbavíme svalstva a necháme oschnout. Vložíme do zapékací mísy vyložené alobalem, aby se nepřeklápěly.
 - 
                                5
Přivedeme k varu šťávu z ústřic a vložíme do ní na 60 sekund ústřice, aby ztuhly a poté odstavíme.
 - 
                                6
Přilijeme šampaňské a 2 minuty vaříme, dokud se část nevypaří.
 - 
                                7
Odstavíme hrnec a přimícháme máslo, smetanu a opepříme.
 - 
                                8
Rozpálíme na vysokou teplotu gril.
 - 
                                9
Povaříme 3 minuty v hrnci špenát, aby povadl. Vymačkáme z něj vodu a rozdělíme do skořápek.
 - 
                                10
Navrch položíme ústřici, zalijeme trochou omáčky a minutu grilujeme.