Vepřové plátky s houbovou omáčkou
Suroviny
- 350 g Houby čerstvé
 - 300 ml Hovězí vývar základní
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 kávová lžička Majolka
 - 1 hrst Petržel - nať
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 4 plátek Vepřová plec
 - 1 polévková lžíce Olej stolní
 - 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
 - 1 polévková lžíce Marmeláda rybízová
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 122 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 217 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 13.3 mg
 - Draslík 489 mg
 - Vláknina 5655.3 mg
 - Vitamín A 5655.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do masa vetřeme pepř a na pánvi smažíme dozlatova minutu. Poté osmahneme 10 minut z každé strany, aby maso změklo. Plátky vyndáme a udržujeme teplé.
 - 
                                2
Do pánve dáme houby a česnek a 2 minuty smažíme.
 - 
                                3
Přimícháme mletou papriku, hovězí vývar, rajčatový protlak a rybízovou marmeládu.
 - 
                                4
Přivedeme k varu a vaříme 5 minut, dokud nezhoustne.
 - 
                                5
Z maizeny a lžíce vody uděláme kaši, vmícháme do omáčky a 2 minuty vaříme, dokud není omáčka hustá.
 - 
                                6
Vrátíme vepřové plátky do pánve, odstavíme a přimícháme zakysanou smetanu.
 - 
                                7
Dochutíme a podáváme ozdobené petrželí.