Holoubata nadívaná, pečená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1657 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 115 g
 - Sodík 1383 mg
 - Bílkoviny 88 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 876.7 mg
 - Draslík 1128.6 mg
 - Vláknina 847.2 mg
 - Vitamín A 847.2 mg
 - Vitamín B6 2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.8 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 61.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očistíme holoubata, housku pokropíme vodou, vymačkáme a smícháme s nakrájenou slaninou, vejci, petrželkou, solí, pepřem a muškátovým květem.
 - 
                                2
Naplníme holoubata, zašijeme, přelijeme rozehřátým máslem a dáme do vymazaného pekáče.
 - 
                                3
Zbylou nádivku dáme na pekáč. Pečeme 30 minut při 220 stupních přiklopené poklicí. Během pečení podléváme vypečenou šťávou a teplou vodou.
 - 
                                4
Před dopečením poklici sundáme a dozlatova upečeme.
 - 
                                5
Odstraníme nitě, šťávu zaprášíme malým množstvím mouky, zředíme a povaříme s vodou.
 - 
                                6
Podáváme s brambory nebo rýží s různými salátem či kompotem.